Державний професійно-технічний навчальний заклад «Полтавське вище професійне училище імені А.О. Чепіги»

У рамках тижня суспільних дисциплін із 19 по 23 лютого у ДПТНЗ “Полтавське вище професійне училище імені А.О. Чепіги” були проведені наступні заходи:
✔️ Тематична книжкова виставка: «Герої! Воїни!Сини! Спасибі, рідні, за країну!» (бібліотекар Любов Юхно).
✔️ Викладач Тамара Колєснікова зі здобувачами освіти групи 111 провела годину спілкування: «Україна відзначає День Державного Герба», під час якої здобувачі освіти демонстрували знання національної символіки України.
✔️ Економічний форум: «Інфляційні процеси та їх наслідки» провела Наталія Вакуленко з групою 312. Захід був спрямований на збагачення та закріплення у здобувачів освіти знань з основ економіки, формування у них економічної свідомості та вміння аргументовано висловлювати власну думку.
✔️ Виховну годину до Дня героїв Небесної Сотні: «Вони помирали, щоб жила Україна», для групи 112, провела викладач Марина Улізько. Здобувачі освіти в скорботі й з великою вдячністю згадали Героїв Небесної сотні та віддали шану їх світлій пам’яті.
✔️Любов Юхно провела бібліотечний анонс для здобувачів освіти групи 114 на тему: «Цінність. Гідність. Свобода…». Кажуть, що людина помирає не тоді, коли перестає битися її серце, а тоді, коли про неї забувають ті, хто її знав та любив, задля кого вона жила. Будемо пам’ятати наших колишніх учнів, героїв, які воювали і загинули за Україну, її майбутнє, за нас з вами!
✔️ «Все буде Україна» – саме під такою назвою була проведена вікторина для здобувачів освіти групи 312, викладачем Мариною Улізько.
Даний захід мав на меті розширити знання здобувачів освіти про свою країну та сприяти формуванню у них національної свідомості, єдності, почуття патріотизму та любові до України.
✔️ Зі здобувачами освіти групи 113 викладач Тамара Колєснікова провела круглий стіл на тему: «Вивчаємо кримінальний кодекс України». Здобувачі освіти ознайомились з основними розділами і статтями кодексу, завданнями та видами кримінальної відповідальності.
✔️ Патріотичний відеомікс «Україна в кожному з нас» провела бібліотекар Любов Юхно у групі 212.
✔️ Під час прес-конференції «Що ми знаємо про Євросоюз?» група 316, разом із викладачем Мариною Улізько, поглибили знання про країни Європи, які входять до складу ЄС, акцентували увагу на приналежність нашої держави до європейської сім’ї народів і безперечність її європейського вибору в майбутньому.
✔️ Викладач Тамара Колєснікова провела урок спілкування до Дня супротиву окупації АРК на тему: «І буде син, і буде мати, і будуть люди на Землі», який сприяв розширенню знань здобувачів освіти 212 групи про історію боротьби кримських татар за своє існування.
✔️ Економічні дебати у групі 108 відбулися під керівництвом викладача Наталії Вакуленко Метою проведення заходу було формування правильного розуміння ролі та місця грошей в житті суспільства та людини, розуміння інвестицій та інвестиційних процесів. Здобувачі освіти мали змогу розглянули та обговорити проблему застосування інвестиційних процесів в розвитку економіки.
✔️У групах 114 та 218 викладачем Мариною Улізько була проведена бесіда, присвячена другій річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Захід мав на меті сформувати у здобувачів освіти почуття гордості й приналежності до незламного українського народу, який героїчно боронить власну державу, і як наслідок – готовності до посильної участі у справі захисту суверенітету України та відновлення її територіальної цілісності, долучення до волонтерського руху, допомоги армії; глибокої пошани до загиблих героїв і вшанування їх світлої пам’яті; поваги до Збройних сил України й усіх причетних до справи захисту нашої країни і вдячності їм.