Державний професійно-технічний навчальний заклад «Полтавське вище професійне училище імені А.О. Чепіги»

Творчі напрацювання

Бібліотека запрошує

відвідати цікаві, захоплюючі, емоційні, зорієнтовані на особистість заходи бібліотеки та обрати ті, що найбільше підходять саме вам. Для цього прогляньте створену бібліотекарем інфографіку: Створення інфографіки

 

Проєкт учнівських творчих робіт “Українська ідентичність: від калини за вікном до родини за столом”

https://youtu.be/cw_HAOzjpUY

                   Проект «Ім’я землі моєї –  Україна»

      Керівники проекту:

  • В. Крицька, викладач фізичної культури;
  • Л. Юхно, бібліотекар

Актуальність проекту: Провідною ідеєю проекту є формування в учнівської молоді рис патріотизму, сучасної національної ідентичності, національної гідності.

 Мета проекту:

  • поглибити знання вихованців з історії української державності й громадянства, культури народу, його традицій;
  • формувати високий рівень національної, правової свідомості і самосвідомості, громадянської, соціальної відповідальності, готовності захищати свою Батьківщину   і працювати в ім’я розквіту України, усвідомлення необхідності досконалого знання державної мови;
  • забезпечення єдності навчання, виховання, фізичного розвитку і психологічної підготовки учнів до захисту Батьківщини.

       З метою висвітлення героїчних вчинків, поширення інформації про військовослужбовців та учасників добровольчих батальйонів, які сьогодні захищають Україну, вшановуючи пам’ять тих, хто загинув у бойових діях на Сході України в закладі були проведені різні заходи в рамках проекту.

     Любов до Батьківщини є виявом гордості за свою рідну землю, за її матеріальні й духовні надбання. Це готовність захищати інтереси насамперед країни, а не власні. Сьогодні ми у небезпеці, але у нас є мета – побудувати суспільство, протилежне російському. Війна показала більшості з нас, наскільки ми любимо свою землю. Вона згуртувала наш народ. З руїн відродилася Українська Армія, яка виявила величезну кількість патріотів нашої Батьківщини і показала світові силу духу українського солдата, який може зупинити армію агресора – саме про це ми і говорилили з учасниками проекту.

Година державності:

 “Все будеУкраїна”

посилання

Підготувала Л.Юхно